Boetger Residence

The Boetger Residence is designed for a young couple, their son, and the family dog. Moving from a downtown Knoxville loft apartment, the design for the new home needed to reflect those aspects of the loft they had grown to love – open interior spaces and ample views. Located on an overgrown and under-utilized lot within the 90+ year old Holston Hills neighborhood, the design emphasizes views of the adjacent Holston River, embraces natural light, and maximizes programmatic and energy efficiency. The home respects the scale of the adjacent traditionally styled homes while drawing inspiration from the few respected mid-century modern residences located within the neighborhood. The program is organized to celebrate views of the Holston River, beginning with the approach at the carport and carrying through the living, dining, and family areas of the home. Every living and sleeping area is provided generous floor to ceiling windows and each hallway is terminated with a glass wall- all framing views of the landscape beyond. The interior material color palette and detailing is restrained to minimize distraction and place importance on views of the exterior; with the first level being a celebration of white accented against the wood flooring of the second level.

39

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Mon - Sat 8.00 - 18.00
  • info@wobild.com
  • 1-254-555-4136